Mandarynki w czekoladzie

4.5 (161 ocen)

  • 5 min

posypane wiórkami kokosowymi, pyszna przekąska!

  • 5 min

Składniki:

  • mandarynki 4 sztuki
    gorzka czekolada (roztopiona w kąpieli wodnej) 100 gramów
    + wiórki kokosowe 20 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mandarynki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mandarynki obrać i porozdzielać.
    Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej można dodać 1 łyżkę wody i dobrze wymieszać.
    Następnie zanurzać połówki mandarynek w czekoladzie i posypać wiórkami kokosowymi,
    Odstawić aż czekolada zastygnie i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować