Kokosanki w czekoladzie

4.48 (191 ocen)

Pyszne i szybkie do zrobienia słodkie małe co nieco ;)

Składniki:

  • 3 białka
    3 czubate łyżki cukru
    szczypta soli
    150g wiórków kokosowych

    1/2 tabliczki czekolady gorzkiej
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

Kokosanki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kokosanki 1. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Dodać cukier i ubijać do czasu aż będzie szklista. Na koniec wmieszać wiórki kokosowe. Masę przekładać łyżką do lodów na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 160 stopniach do zarumienienia (ok 20min). Ostudzić.
    Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i posmarować spody kokosanek. Odstawić do lodówki do zastygnięcia.

Porady

Z podanych składników wyszło mi 9 ciasteczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Cukier Czekolada Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować