MALINOWE POKUSZENIE

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Lekki torcik, mocno śmietankowy, mocno malinowy... mocno pyszny! Choć kaloryczny, ale polecam!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt: na prodiż 28 cm
    6 jajek
    15 łyżek mąki
    15 łyżek cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    masa:
    2 kubki po 330 ml śmietany 30 %
    3 łyżki cukru pudru
    2 śmietan fiksy
    70 dag malin
    do nasączenia:
    szklanka wody przegotowanej
    sok z 1/2 cytryny
    3 łyżki cukru
    na boki:
    szklanka wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Biszkopty

Malinowe pokuszenie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto do pieczenia 1. Biszkopt:
    Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy pianę z białek na sztywno, dalej ubijając dodajemy po 1 żółtku, następnie po łyżce cukier, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy po łyżce do ciasta, nie miksujemy tylko już mieszamy. Wylewamy na wyłożony papierem do pieczenia prodiż. Pieczemy 25 minut.
  • przekładamy 2. Upieczony, wystudzony biszkopt przekrawamy na połowę. Mieszamy wodę z sokiem z cytryny i cukrem. Nasączamy spodni placek .
    Śmietany ubijamy mikserem na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i śmietan fiksy. Miksujemy. Zostawiamy 1/ 5 masy na wierzch i boki. Wykładamy 1/2 śmietany na biszkopt, Wyłożoną masę równo rozsmarowujemy, wciskamy obok siebie maliny, wykładamy drugie pół smietany, przykrywamy drugim plackiem.
  • 3. Pozostałą masę wykładamy na wierzch,rozsmarowujemy równo na wierzch i boki, boki wysypujemy wiórkami kokosowymi, na wierzch wykładamy ciasno obok siebie maliny. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować