Owocowe pokuszenie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować składniki do gotowania.Owoce umyć,gruszkę i kiwi obrać ze skórki,z nektarynek usunąć pestki i wszystkie owoce pokroić w kostkę.Limonkę umyć i wycisnąć sok.
2.Do garnka wlać wodę,dodać miód i pokrojone owoce oraz sok.
3.Całość gotować na wolnym ogniu około 10 min,zdejmując wytwarzane szumki,przestudzić.
4.Ananas umyć,przekroić wzdłuż na połowę,usunąć środkowy rdzeń,wyjąć delikatnie pozostały miąższ nie uszkadzając skórki ananasa.Wydrążone połówki ananasa pozostawić,włożyć folią aluminiową lub spożywczą.
5.Połowę wyjętego miąższu pokroić w kostkę a pozostały zmiksować.Truskawki umyć,usunąć szypułki i większe pokroić w mniejsze kawałki.Nektarynkę pokroić w kostkę.
6.W gorącej wodzie rozpuścić galaretki,przestudzić,dodać zmiksowanego ananasa i wymieszać.
7.Wszystkie przygotowane składniki zmiksować razem z dolaną śmietaną.
8.Wylać do pucharków,każdy ozdobić owocami i listkiem melisy. Dwa pucharki wstawić do wydrążonych ananasów,ozdobić owocami i gałązkami melisy.
Komentarze