Makaronowe muszle faszerowane cukinią i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotuj al dente w dużym garnku w osolonej wodzie.
Pierś z kurczaka dokładnie umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Rozgrzej dużą patelnię, wlej oliwę, dodaj mięso i podsmaż. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do mięsa i chwileczkę podsmaż. Kolejno dodaj pokrojoną w kostkę cukinię oraz przyprawy i całość smaż kilka minut.
Pomidora malinowego pokrój w drobną kosteczkę, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Przygotowane pomidory wrzuć do rondelka, dodaj przecier pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, 5 łyżek przegotowanej wody oraz przyprawy. Gotuj kilka minut, co jakiś czas mieszając.
Muszle napełnij farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Następnie wyłóż na nie pomidory i polej sosem. Kolejno pokrój mozzarellę i kawałeczki poukładaj na pomidorach. Możesz dodatkowo posypać natką pietruszki. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku około 20 minut.
Komentarze