Makaron z tuńczykiem i papryką

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Pyszne danie makaronowe szczególnie na bezmięsne piątki :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ulubionego makaronu
    1 puszka tuńczyka
    Szczypiorek (wg uznania)
    Papryka konserwowa (wg uznania)
    Cebula
    3 łyżki śmietany
    1 kostka rosołowa
    Vegeta

Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
  • składniki 2. Puszkę tuńczyka wraz z zalewą, pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i szczypiorek wrzucić na patelnię, doprawić Vegetą i podduszać na wolnym ogniu ok 10min.
  • 3. Kostkę rosołową należy rozpuścić w ¼ szklanki ciepłej wody, dodać śmietanę, wymieszać i wlać na patelnię. Gotować ok 5 min.
  • 4. Następnie sos wymieszać wraz z makaronem.
  • 5. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować