Makaron z szpinakiem, kurczakiem i mozzarellą to idealne połączenie smakowe. Danie smaczne i pożywne.
Składniki:
400 g makaronu świderki
450 g szpinak mrożony z śmietaną
2 piersi z kurczaka
100 ml kremówki
3 ząbki czosnku
sól morska prowansalska
pieprz kolorowy
olej rzepakowy do smażenia
kulki mozzarelli
Makaron z szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi czyścić i pokroić w kostkę. Doprawić do smaku solą morską prowansalską i kolorowym pieprzem. Podsmażyć do miękkości na oleju. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Szpinak rozmrozić dodać pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek i podsmażyć do odparowania namiaru płynu. Wlać śmietankę, dodać mięso, ugotowany makaron i wymieszać. Całość doprawić do smaku. Przed podaniem na górę dodać przekrojone kulki mozzarelli.
Komentarze