Makaron z rybą i szpinakiem

4.44 (151 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i syte danie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron penne (( pióra)): 1.5 szklanki
    - sól: 0.5 łyżki

    - szpinak ((mrożony)): 450 gramów
    - sól ((do smaku)): 5 szczypt
    - pieprz świeżo zmielony ((do smaku)): 3 szczypty
    - cebula: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - mozarella: 125 gramów
    - oregano: 3 szczypty
    - czosnek: 1 ząbek

    - filet z mintaja świeży: 2 sztuki
    - sól: 4 szczypty
    - pieprz świeżo zmielony: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

4.44 (151 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dania z makaronem

Makaron z rybą i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeżą rybę posolić, popieprzyć i odstawić przykrytą folią do lodówki na jedną godzinę. Makaron ugotować al-dente. Na dwóch łyżkach rozgrzanej oliwy podsmażyć pokrojoną drobniutko cebulę. Kiedy cebula będzie miękka dodać szpinak. Szpinak doprawić solą, pieprzem i odparować wodę. Pod koniec odparowywania wody ze szpinaku dodać jeden ząbek posiekanego czosnku i ostudzić. Wysmarować oliwą naczynie żaroodporne. Do naczynia wyłożyć równomiernie makaron, na makaron pokrojoną w kostkę rybę i szpinak. Na szpinak wyłożyć pokrojoną w plasterki mozarellę, posypać oregano. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez 30 minut. Zapiekanie może być trochę dłuższe jeśli szpinak nie będzie dobrze odparowany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować