Makaron z patelni z pieczarkami i cebulką

4.49 (152 ocen)

  • 20 min

Smaczne danie takie na sprzątanie lodówki , szybkie w zrobieniu , syte i dobre.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 garść makron kolanka
    1/2 opakowania makaron falbanki
    1/2 opakowania spaghetti kolorowe
    1 cebula
    25 dag pieczarek
    1 papryka czerwona
    pieprz czarny mielony
    kolendra
    Sól morska
    1 łyżeczka masło
    1 łyżeczka olej
    1 ząbek czosnek
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z patelni z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Najlepiej każdy gatunek osobno. Odcedzamy i odstawiamy. Cebule siekamy drobno. Czosnek obieramy i kroimy w drobna kosteczkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę czerwona kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło dolewamy olej. Podsmażamy cebulkę kiedy robi się złota dodajemy posiekany czosnek. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i na koniec paprykę.
  • 2. Chwilę smażymy. Dodajemy ugotowany makron. Zawartość patelni mieszamy. Doprawiamy kolendra , pieprzem i solą do smaku. wszystko dobrze mieszamy i podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować