Makaron z mascarpone i wędzonym łososiem

4.5 (199 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Naprawdę smakowity!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron wstążki: 500 gramów
    - serek mascarpone: 250 gramów
    - pomidory krojone w puszce: 1 opakowanie
    - łosoś wędzony w plastrach: 200 gramów
    - czosnek: 1 ząbek
    - bazylia i oregano: 2 łyżeczki
    - sól, pieprz, papryka słodka i chili do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z mascarpone i wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z mascarpone i łososiem wędzonym 1. - Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu.
    - Podgrzać w rondelku pomidory, dodać ser mascarpone i dokładnie wymieszać,
    - Dodać zmiażdzony ząbek czosnku i resztę przypraw, Doprawić do smaku.
    - Ugotowany makaron wsypać do sosu, dokładnie wymieszać.
    - Rozłożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć łososia pokrojonego w paski.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Makaron tagliatelle Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować