Makaron z bazylią

4.49 (200 ocen)

  • 15 min

Uwielbiam bazylię, dlatego dodaję ją wszędzie, gdzie się da. Makaron z bazylią robię często, gdy jem sama. Bardzo szybki, prosty, a przy tym niezwykle smaczny - makaron, który zrobimy w 15 minut.

  • 15 min

Składniki:

  • Makaron świderki - 2 garście na porcję
    oliwa z oliwek - 1 łyżka
    masło - łyżeczka
    ząbek czosnku
    łyżka posiekanej bazylii
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 garście makaronu świderki wrzucamy do gotującej się posolonej wody. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy łyżkę oliwy z oliwy i dodajemy łyżeczkę masła. Wrzucamy łyżkę posikanej bazylii i ząbek czosnku (także posiekany). Chwilę smażymy na małym ogniu - około 1 minuty. Makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię, dokładnie mieszamy z sosem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować