Makaron penne z chorizo i awokado

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kiełbasa chorizo, pikantna i aromatyczna, nadaje makaronowi oryginalnego smaku dzięki czemu danie to nie potrzebuje dodatkowych przypraw i sosów.

Składniki:

  • 230 g makaronu penne
    1 awokado
    100 g kiełbasy chorizo
    1 czerwona cebula
    2 ząbki czosnku
    10 pomidorków koktajlowych
    50 g sera koziego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron penne z chorizo i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron penne z chorizo i awokado 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiełbasę chorizo, kroimy w plasterki i smażymy razem z pokrojoną w kosteczkę cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • Makaron penne z chorizo i awokado 2. Następnie dodajemy ugotowany wcześniej makaron i pokrojone na pół pomidorki. Trzymamy na gazie 3 minuty mieszając od czasu do czasu. Po zdjęciu z gazu dodajemy pokrojone awokado i posypujemy serem kozim. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Chorizo Czosnek Makaron Pomidor Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować