Majowa sałatka ze szparagami, szpinakiem kalarepą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

wiosna , moja ulubiona pora roku szpinak, kalarepka młoda, szparagi . Samo zdrowie na talerzu polecam

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szpinak (świeży): 1 szklanka
    - sałata (masłowa): 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - ser lazur: 10 dekagramów
    - pomidorki (koktajlowe żółte i czerwone): 10 sztuk
    - kalarepa: 1 sztuka
    - szparagi (białe): 4 sztuki
    - szparagi (zielone): 4 sztuki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - orzechy (włoskie): 2 łyżki
    - sos winegret: 1 sztuka
    - koperek (gałazka): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Majowa sałatka ze szparagami, szpinakiem kalarepą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak i Salatę umyć, osuszyć i odciąć twarde łodyżki, ułożyć na talerzu. Szparagi ugotować ardente i pokroić. Dodać pomidorki koktajlowe, pokrojoną kalarepę, szparagi, garść orzechów, na to ser lazur. Sos winegret rozmieszać z oliwą z oliwek i pokrojonym koperkiem. Polać sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_05-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować