Sałatka ze szparagami

4.5 (164 ocen)

Bomba witaminowa na jednym talerzu.Oryginalna a za razem uniwersalna sałatka świetnie sprawdzi się na lekki obiad lub kolację.Podana sama z delikatnym mięsem lub grzankami stanowi syty i zdrowy posiłek.

Składniki:

  • 1/2 główki sałaty
    7 zielonych szparagów
    2 ogórki szklarniowe
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 pomidora
    4 rzodkiewki
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    1 łyżka posiekanego drobnego szczypiorku
    oliwa z oliwek lub sok z cytryny
    1 łyżka masła
    sól cebulowa
    przyprawa do sałatek
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć,osuszyć na ręczniku papierowym.
    każdego szparaga przekroić na pół ,odciąć zdrewniałe końce ,gotować ok.10 min w wodzie z dodatkiem masła.
    Sałatę porwać na mniejsze kawałki,ogórki oraz rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki,paprykę i pomidora w kostkę.
    Warzywa wymieszać razem wraz z połową ugotowanych szparagów.
    Na wierzch sałatki ułożyć resztę szparagów ,skropić oliwą z oliwek lub sokiem z cytryny.
    całość posypać kukurydzą oraz szczypiorkiem ,oprószyć solą cebulową i przyprawą do sałatek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować