Łosoś sauté

4.5 (149 ocen)

  • 20 min

Delikatna rybka, która zasmakuje nawet wybrednym ;)

  • 20 min

Składniki:

  • Filet łososia, pieprz, sól, sok z cytryna, odrobina oliwy z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś sauté - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przed smażeniem natrzeć łososia odrobiną soli i pieprzu (może być pieprz cytrynowy). Pozostawić na 10min do przegryzienia. Następnie smażyć z obu stron po ok.5min. Podawać z ryżem, frytkami...bardzo proste, szybkie i smaczne :) Dla zaostrzenia smaku delikatnie skropić sokiem z cytryny przed konsumpcją.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować