Łosoś pieczony z warzywami

4.5 (184 ocen)

  • 40 min

Zrobiłam tego łososia dla gości , bardzo im smakowało.

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg fileta z łososia
    1 op warzyw mieszanka królewska/brokuł, marchew, kalafior/
    1 gałązkę rozmarynu
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pieczony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyć, osuszyć .Podzielić na porcje. Następnie posypać solą i pieprzem oraz obłożyć igiełkami rozmarynu.
    Odstawić na 15 minut.
    W tym czasie ugotować zamrożone warzywa na półtwardo.
    Na natłuszczoną blachę wyłożyć kawałki łososia i warzywa. Piec w nagrzanym piekarniku w temp 160 st C około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować