Ciasto leśny mech obsypany malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrozić i odcisnać z wody. Jajka i cukier miksowac na gładką masę, dodając powoli olej (dalej miksując). Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszać łyżką do powstania gładkiego ciasta, następnie dodać szpinak i zmieszać. Blachę (40x25)wyłożyć papierem, nagrzać piekarnik bez termoobiegu, 180stopni. Wylać ciasto na blachę,wstawić, piec 60min. Gdy ostygnie ciasto, przekroić na pół, górę pokruszyć na drobno. Przełożyc kremem (śmietane zmiksowaćz fixami, powoli dosypujac galaretkę,tak by nie powstały grudki.Zmiksowac na gładki krem). górną pokruszoną czescią posypać krem a na wierzch ulożyc maliny. Smacznego!
Komentarze