Lekki deser z malinami i mascarpone - przepis

4.49 (191 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Więcej na www.ilovebake.pl

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - biszkopty: 10 sztuk
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - Żelatyna: 3 łyżeczki
    - maliny, zmiksowane: 1 szklanka
    - cukier: 0.5 szklanki
    - mascarpone: 250 gramów
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Lekki deser z malinami i mascarpone - przepis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach soku z cytryny i zostawiamy na 3 min. Następnie w garnuszku doprowadzamy do wrzenia zmiksowane maliny razem z cukrem, jak tylko pojawią się bąbelki dodajemy żelatynę i gotujemy ok. 1 min. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W miseczce łączymy serek z wcześniej gotowanymi malinami. Formę u mnie keksówka o wym. 10 x 20 cm wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Na spód układamy biszkopty ( możemy również je pokruszyć i wyłożyć dno foremki ), wylewamy masę serowo – malinową. Na wierzch wykładamy maliny, otworkami do dołu i przykrywamy lekko folią. Wkładamy do lodówki na min. 2-3 godz., a najlepiej na całą noc. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować