Kurki z warzywami

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gotuję dla 4 dorosłych osób i dwuletniej Ani.

Składniki:

  • ● 50 dag kurek
    ● 5 małych marchewek
    ● 25 dag żółtej fasolki szparagowej
    ● biała część pora
    ● mały brokuł
    ● warzywna kostka rosołowa
    ● 2 łyżki masła
    ● ząbek czosnku
    ● cukier
    ● łyżka oleju
    ● pieprz
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Brokuł dzielimy na różyczki, marchewki
    obieramy i kroimy w plastry, a fasolkę na pół.
    Marchewki gotujemy 3 minuty w osolonej i lekko posłodzonej
    wodzie. Wkładamy fasolkę, a po minucie drobno
    pokrojonego pora. Gotujemy 20 minut. Dodajemy brokuły.
    Gotujemy jeszcze 3 minuty. Warzywa osączamy.
  • 2. Kurki oczyszczamy,
    myjemy i osuszamy.
    Smażymy ok. 10 minut
    na rozgrzanym oleju.
    Wkładamy warzywa,
    masło i posiekany czosnek.
    Wkruszamy
    kostkę i wlewamy trochę
    wody. Doprawiamy
    pieprzem i solą.
    Chwilę dusimy, aż
    smaki się wymieszają.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować