Kurczak w kopertach

4.49 (191 ocen)

  • 25 min

Uwielbiam robić tą potrawę,znakomicie sprawdza się na przyjęciach:)

  • 25 min

Składniki:

  • Ciasto francuskie
    Podwójny filet z kurczaka
    40 dag Pieczarek
    1 cebula
    15 dag sera zółtego
    1 jajko
    przyprawa do gyrosa
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w kopertach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę.Podsmażyć z przyprawą do gyrosa.Pieczarki i cebulę pokroić i wrzucić na patelnię do fileta.Smażyć razem ok.10 minut.
  • Koperty wyłożone na blaszy 2. Ciasto francuskie pokroić na 6 kwadratowych części.Ponacinać na rogach a na środku ułożyć farsz.Posypać startym serem a następnie pozlepiać rogi tworząc kopertę.
  • 3. Blaszkę posmarować olejem, wyścielić pergaminem i ułożyć na niej koperty.Następnie należy posmarować je rozkłóconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego w temp.190 stopni.Piec ok 25 minut.
    Świetnie smakuje z surówką i ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować