Kurczak po meksykańsku

4.49 (141 ocen)

pyszne, syte i rozgrzewające danie na zimowe dni

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 papryka czerwona
    1/2 puszki fasoli czerwonej
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    3 łyżki ketchupu pikantnego
    koncentrat pomidorowy lub domowy przecier

    2 torebki ryżu
    Przyprawy:
    przyprawa do kurczaka
    papryka ostra w proszku
    pieprz cayenne
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Kurczak po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy w większą kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 20 min. W dużym rondlu (patelni) podsmażamy kurczaka na złoty kolor, dodajemy paprykę pokrojoną w paski, podsmażamy, podlewamy wodą, aby się nie przypaliła. Dodajemy koncentrat oraz ketchup, dusimy ok. 10 min, następnie dodajemy kukurydzę i fasolę, doprawiamy przyprawami. Dusimy do miękkości warzyw. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, podajemy z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować