• Kukułówka Kasi

    Dodane przez: nikolaxxxx

  • Jedna z najprostszych do przygotowania. Mocna, klarowna

  • Składniki

    30 dag cukierków kukułek
    0,5 l wody mineralnej niegazowanej
    0,5 l spirytusu

  • Sposób przygotowania

    1.

    Do słoika włożyć kukułki. Zalać je spirytusem. Odstawić na 2 tygodnie w ciepłe, zaciemnione miejsce. Codziennie potrząsnąć. Cukierki powinny się rozpuścić. Gdy powstanie gęsty brązowy syrop a osad opadnie na dno delikatnie zlać płyn znad osadu (najlepiej przez filtr do kawy) i wymieszać z wodą. Odstawić na 1 miesiąc do sklarowania. Po tym czasie ponownie przefilrtować i zlać do butelek.

  • Rady

    Zamiast kukułek można użyć twardych cukierków o dowolnym smaku.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, slodkie_zycie, szkola_babci, mama_mnie_nauczyla, konkurs_nalewki
  • 0 komentarzy

Dodane przez: nikolaxxxx

nikolaxxxx 197

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-03-19T21:26:22+01:00

497 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »