Kruche rogaliki z marmoladą.

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

Bardzo kruche.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki mąki pszennej
    8 łyżek cukru
    25 dag masła lub margaryny
    2 jajka
    3 łyżki śmietany 12 %
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    dowolna twarda marmolada
    1 białko
    cukier kryształ
    mąka do podsypania
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Kruche rogaliki z marmoladą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto.Wałkować i za pomocą talerzyka wycinać koła,koło dzielić na trójkąty,na każdy trójkąt nałożyć porcje marmolady i zwijać rogaliki.
  • 2. Białko roztrzepać.Rogaliki posmarować białkiem i posypywać cukrem.Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni,aż się ładnie zrumienią.

Porady

Z porcji wyszło mi 30 sztuk rogalików.Układając na blasze należy zachować większe odstępy,ponieważ rogaliki znacznie urosną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować