Kruche ciasto z pianką budyniową i borówkami

4.5 (182 ocen)

Pyszne i kruche .

Składniki:

  • składniki na ciasto;

    3 szkl mąki tortowej
    1 szkl cukru
    1 cukier waniliowy Dr .Oetkera 8 g
    5 żółtek
    1 kostka margaryny Kasi
    2 łyżeczki proszku

    pianka;

    6 białek
    1/2 szkl cukru pudru
    2 budynie waniliowe Winiary 35 g
    1/2 szkl oleju

    150 g borówki amerykańskiej

    Blaszka o wym 30/ 30
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kruche ciasto z pianką budyniową i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do miski wsypać mąkę z proszkiem , dodać żółtka cukier , cukier waniliowy i margarynę. Wszystko wymieszać mikserem na grudkowatą masę.
    Przełożyć na stolnicę i zagnieść ciasto.
  • 2.
    Ciasto podzielić na 2 części z tym że jedna ma być trochę większa. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 30 minut.
  • 3. Wykonanie pianki ;

    Białka ubić z cukrem pudrem , dodać budynie i wymieszać.
    Nadal mieszając wlewamy cienką stróżką olej.
  • image-2at2cq7 4.
    Większą część ciasta rozwałkować i przełożyć do formy.
    Piec w temp 180 st około 30/35 minut na złoty kolor.
    Ciasto odstawić do przestygnięcia.
  • image-0imkdac 5. Na zimne ciasto wyłożyć piankę .
    Na piankę wyłożyć borówki
    Na borówki zetrzeć resztę ciasta.
  • 6. Piec w temp 180 st około 30 minut góra ma być złota.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować