Krokiety z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie farsz : Na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę i czosnek. Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dorzuć do cebuli. Smaż chwilę co jakiś czas mieszając. Mięso dorzuć do pieczarek. Podsmaż całość mieszając często. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
2.Przygotowanie naleśniki : Wszystkie składniki ubij na gładką masę. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni. Usmażone naleśniki ułóż jeden na drugim.
3.Przygotowanie krokiety : Na każdy naleśnik ułóż farsz. Zwiń, obtocz w rozbełtanych jajkach i na końcu w bułce tartej. Smaż na złoty kolor.
Komentarze