Krokiety z mięsem i pieczarkami

0 (0 ocen)

Przepyszne do barszczu

Składniki:

  • Składniki farsz :
    600g mięsa mielonego,
    400g pieczarek,
    2 cebule,
    2 ząbki czosnku,
    1 jajka,
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa,
    olej.

    Składniki naleśniki :
    200g mąki,
    50g roztopionego masła,
    2 jajka,
    2 szklanki mleka,
    szczypta soli.

    Składniki dodatkowe :
    bułka tarta,
    2 jajka,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Przystawki

Krokiety z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie farsz : Na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę i czosnek. Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dorzuć do cebuli. Smaż chwilę co jakiś czas mieszając. Mięso dorzuć do pieczarek. Podsmaż całość mieszając często. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  • 2. Przygotowanie naleśniki : Wszystkie składniki ubij na gładką masę. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni. Usmażone naleśniki ułóż jeden na drugim.
  • 3. Przygotowanie krokiety : Na każdy naleśnik ułóż farsz. Zwiń, obtocz w rozbełtanych jajkach i na końcu w bułce tartej. Smaż na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować