Kremowy sos mascarpone z kurczakiem i pieczarkami

4.47 (160 ocen)

  • 30 min

Pyszne, aromatyczne i sycące danie

  • 30 min

Składniki:

  • 500g filetów z kurczaka
    500g pieczarek
    250g serka mascarpone
    500g makaronu tagliatelle
    1 kostka bulionu grzybowego
    przyprawa warzywna do potraw
    sól, pieprz
    olej
    natka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.47 (160 ocen)

Zobacz również:

Sosy Krem

Kremowy sos mascarpone z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kury umyć, pokroić w kostkę, doprawić wg uznania przyprawą warzywną, usmażyć na oleju.
    Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, osobno podsmażyć na oleju, dodać kostkę grzybową, dusić do odparowania wody. Następnie dodać serek mascarpone i kurczaka, wymieszać, ew. doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na ciepło z ugotowanym makaronem. Gotowe danie posypać natką.
    Smacznego!

Porady

Można również podawać z ugotowanymi ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mascarpone Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować