Kremówka

4.99 (153 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna i szybka kremówka. Polecam

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    1 kostka margaryny
    2 1/2 szklanki mąki pszennej
    2 torebki drożdży instant
    4 łyżki śmietany
    Krem budyniowy:
    1 l mleka
    3/4 szklanki cukru
    1 1/2 szklanki mąki pszennej
    4 jajka
    2 cukry wanilinowe
    1 kostka margaryny
Wystaw ocenę:

4.99 (153 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery

Kremówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki,śmietany, drożdży i margaryny zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części i wyłożyć na 2 blachy o wym. 25x40. Piec 20 min w temp. 200 s C Wykonanie masy budyniowej: Jajka, mąkę i 2 szklanki mleka wymieszać. Resztę mleka zagotować z cukrami i margaryną Kasią ,wlać mąkę z jajkami i ugotować budyń i jeszcze ciepły wyłożyć na placek i przyłożyć 2 plackiem. Posypać cukrem pudrem. Smacznego

Porady

Gdy wyłożymy jeszcze ciepłą masę to placki lekko zmiękną i będzie można łatwo pokroić ciasto na kawałki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować