1.Biszkopt: Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy mieszając. Ciasto przelać do blachy o wym. 24x24. Piec ok 30 minut w temp.180 s C.
2.Żelatynę zalać sokiem i odstawić, by napęczniała, a następnie podgrzać do rozpuszczenia. Ser wymieszać z jogurtem i cukrem. Następnie dodać wystudzoną żelatynę i wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na biszkopt i schłodzić w lodówce. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia. Truskawki przeciąć na pół i ułożyć na wierzchu ciasta. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.
Porady
Do masy można użyć innego smaku jogurtu dobierając też inną galaretkę i owoce.
Komentarze