Krem maślany do dekoracji babeczek

4.44 (206 ocen)

  • 15 min

pyszny maślany krem, idealnie nadaje się do dekoracji babeczek, cupcakes, tortów i ciast. Przygotowuje się go w kilka chwil, a efekt jest niesamowity.

  • 15 min

Składniki:

  • 125 g masła w temperaturze pokojowej

    ok. 475 g cukru pudru
    ok. 5 łyżek mleka

    dodatkowo do dekoracji:
    kolorowy cukier (2 łyżki cukru zmieszane ze szczyptą barwnika w proszku)
    perełki cukrowe
    płatki czekoladowe
Wystaw ocenę:

4.44 (206 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Krem

Krem maślany do dekoracji babeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło miksować na najwyższych obrotach miksera stopniowo dodając cukier puder i po łyżce mleka.
  • 2. Miksować aż do momentu, gdy masło stanie się puszyste i krem będzie gładki.
  • 3. Gotowy krem przełożyć do szprycy i dekorować babeczki. Wierzch posypać kolorowym cukrem, kuleczkami cukrowymi i czekoladą.

Porady

Kremu nie trzeba trzymać w lodówce, ale przed podaniem można schłodzić babeczki nim ozdobione.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować