Beza na babeczki

2 (2 ocen)

  • 35 min

Beza na babeczkach nie tylko cieszy oko, ale też smakuje wybornie. Proste rozwiazania są najlepsze.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 białka
    100 g drobnego cukru do wypieków
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżeczka mąki kukurydzianej
Wystaw ocenę:

2 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Beza na babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zimne białka ubić do sztywności, a następnie partiami - łyżka po łyżce- dodawać cukier. Na koniec dodać sok z cytryny i mąkę - całość ubić.
  • 2. Bezę ułożyć na babeczkach - przed pieczeniem.

  • 3. Piec babeczki ok. 30 minut w temperaturze 160ºC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować