1.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, nadal ucierając dodawać po żółtku. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Ciasto wylać do blaszki ( 24x36 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch równomiernie rozłożyć porzeczki. Przygotować ciasto kokosowe.
2.Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać kokos, bułkę tartą i proszek do pieczenia, delikatnie połączyć. Ciasto wylać na porzeczki, wyrównać. Piec w 180 st. około 50 minut
3.Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować, dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Wylać do blaszki. Piec około 25 minut w 180 st.
4.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, podsmażyć chwilę na maśle. Pod koniec wsypać suche galaretki, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Przestudzić. Wyłożyć na ciasto porzeczkowo - kokosowe przykryć biszkoptem.
5.Wierzch można posypać cukrem pudrem, albo polukrować.
Komentarze