Kotlety z mintaja z salsą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo dobry pomysł na urozmaicenia dań obiadowych

  • 30 min

Składniki:

  • 0.5 kg filetów mintaja
    sok z połowy pomarańczy
    sok z połowy cytryny
    1 bułka
    3 jajka
    koper lub szczypior
    mąka
    pieprz, sól
    przyprawa do ryb
    olej
    Salsa:
    zielona papryka
    czosnek
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu
    kolędra
    olej

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety z mintaja z salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę płuczemy osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki i mielimy. Zmieloną rybę łączymy z sokiem z pomarańczy oraz z sokiem z cytryny, dokładnie mieszamy. Bułkę namaczamy w wodzie i dodajemy do masy rybnej. Doprawiamy do smaku solą pieprzem oraz przyprawą do ryb. Jajka wyparzamy i wbijamy do ryby, koper/ szczypior wcześniej opłukany i wysuszony rozdrabniamy i mieszamy wszystkie składniki ze sobą.
    Z masy formujemy kotleciki które następnie obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kotlety na złoty kolor.

    Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne kroimy w kostkę. Dwa ząbki czosnku czosnku obieramy i kroimy w drobną kostkę. 2 łyżki majonezu łączymy z dwiema łyżkami jogurtu i dodajemy do tego pokrojoną paprykę i czosnek oraz posiekaną świeżą lub suszoną kolędrę, koper oraz niewielką ilość oleju. Składniki mieszamy

    Podajemy kotlety polane salsą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować