Kotlety z boczniaków,cukini i jajek

4.5 (186 ocen)

Kotleciki wyszły pyszne i delikatne. Kapelusze boczniaków można smażyć,gotować,panierować i marynować.

Składniki:

  • 250g kapeluszy boczniaków
    5 jaj kurzych
    1 żółtko kurze
    1 mała cukinia
    1/2 cebuli
    1 garść drobno posiekanej natki pietruszki
    1 garść drobno posiekanego szczypiorku
    bułka tarta
    olej rzepakowy
    sól morska i pieprz czarny swieżo mielone wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z boczniaków,cukini i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczniaki pokroić w drobna kosteczkę,cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach,cebule drobno posiekać.
  • 2. Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać i tez zetrzec na tarce o średnich oczkach.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej włożyc grzyby,cukinię i cebulę.Oprószyć solą,pieprzem i przesmażyć do odparowania płyny,od czasu do czasu mieszając.Odstawić do ostygnięcia.
  • 4. Wszystko przełożyc do misy,dodać natkę,szczypiorek,surowe żółtko i 2 łyżki bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać i jeszcze doprawić solą i pieprzem żeby nie było za mdłe.Jesli masa by była za rzadka można dodać więcej bułki tartej.
    Z masy formować kotleciki,obtaczać w bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Cebula Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kotlety z boczniaków

To może cię zainteresować