Kotlety schabowe po sztygarsku

4.5 (174 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min

Kotlety są niesamowicie pyszne, soczyste i oczywiście bardzo sycące. Koniecznie spróbujcie.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe (po 200 g)
    150 g pieczarek
    1 cebula
    1 jajko
    bułka tarta
    mąka
    smalec do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety schabowe po sztygarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety schabowe po sztygarsku 1. Kotlety rozbijamy cienko, solimy i wstawiamy do lodówki.

    W tym czasie na niewielkiej ilości oleju smażymy posiekaną cebulę i pokrojone na plasterki pieczarki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Mięso wyjmujemy z lodówki. Na połowie każdego kotleta układamy farsz z pieczarek, przykrywamy drugą połową mięsa. Brzegi spinamy wykałaczkami.

    Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką (pół na pół).

    Smażymy na smalcu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować