Kotlety schabowe w musztardzie

4.5 (199 ocen)

  • 40 min

Kolejna fajna alternatywa dla zwykłych schabowych.

  • 40 min

Składniki:

  • Schab
    Jajka
    musztarda
    bułka tarta
    mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Kotlety schabowe w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety posmarowane musztardą 1. Kroimy schab w dogodne dla nas plastry. Następnie rozbijamy je. Smarujemy po obu stronach musztardą. Można przed posmarowaniem oprószyć solą. Składamy jeden na drugim.
  • Panierowanie kotletów 2. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
  • Śmażenie naszych kotletów 3. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor po obu stronach. Odkładamy do osobnego garnka, przykrywamy pokrywką i pozwalamy chwilkę naszym kotletom odpocząć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować