Kotleciki z Polędwiczki

4.5 (162 ocen)

  • 40 min

Pyszne,mięsiste kotleciki z polędwiczki które rozpływają się w ustach.Polecam na świateczny obiad :-)

  • 40 min

Składniki:

  • Polędwiczka wieprzowa (u mnie 450g)
    1 papryka żółta(można dowolny kolor)
    1 opakowanie ser mozzarella mini kulki (szt.w paczce 10)
    1 łyżka przyprawa gyros
    1 mała garść pietruszka (posiekana)
    olej do smażenia
    sól,pieprz,czosnek granulowany (wg.uznania)
    nać pietruszki i szczypior do dekoracji (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki z Polędwiczki 1. Mięso myjemy,usuwamy błonki-osuszamy i kroimy na pięć części.Paprykę myjemy i odkrawamy z niej pięć płatów z każdej strony,następnie wycinamy w nich dziurkę (patrz zdjęcie).Pokrojoną polędwiczkę rozbijamy jak na kotlety z każdej strony lecz nie za mocno.Doprawiamy przyprawą,solą,czosnkiem i pieprzem.Na dość mocno rozgrzanym oleju smażymy mięso z obu stron po kilka chwil i przekładamy na blachę (u mnie taka od piekarnika) Na każdy kawałek mięsa układamy obrączkę papryki a w środek układamy po dwie mini-klulki mozzarelli.Rozgrzewamy piekarnik do 200*C wkładamy blaszkę (środkowa półka-grzanie góra-dół) i pieczemy do rozpuszczenia się sera.Podajemy od razu po przygotowaniu z dowolnymi dodatkami...
    SMACZNEGO...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować