Kotleciki z gotowanego fileta z kurczaka, marchewki i fety

3 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Nieraz zastanawiałam się jak wykorzystać mięso drobiowe z rosołu. Połączyłam ugotowany filet z kurczaka z serem feta i w kilka chwil i z kilku składników zrobiłam pyszne kotleciki do obiadku:)))

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ugotowany w rosole podwójny filet z kurczaka: 0.5 kilograma
    - marchewka ugotowana duża: 1 sztuka
    - ser feta: 270 gramów
    - cebula duża: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek do smażenia: 0.5 szklanki
    - jajka całe: 2 sztuki
    - bułka tarta ( do masy): 2 łyżki
    - przyprawa do potraw np. Kucharek: 2 łyżki
    - oregano: 1 łyżka
    - pieprz kolorowy świeżo mielony: 1 łyżeczka
    - pieprz ziołowy: 1 łyżeczka
    - bułka tarta do panierowania około: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z gotowanego fileta z kurczaka, marchewki i fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy. Filet z kurczaka rozdrabniamy w blenderze, przekładamy do miski.
  • 2. Marchewkę i ser feta kroimy w kostkę, razem z cebulką dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki bułki tartej, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
  • 3. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować