Kompot czereśniowo - truskawkowy z plastrem cytryny

0 (0 ocen)

  • 15 min

Do obiadku często robię kompoty z sezonowych owoców.

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 kg czereśni
    0,5 kg truskawek
    cytryna
    1 l wody
    2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kompot czereśniowo - truskawkowy z plastrem cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone z szypułek i ogonków owoce umyj, przełóż do garnka i gotuj 5-10 min . Całość osłódź . Do każdej szklanki kompotu dodawaj plaster cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować