Kolorowe mięsne zawijańce

5 (145 ocen)

  • 40 min

Pyszne kotleciki z piersi kurczaka na kolorowo ze szczypiorkową nutką ..podawać z ziemniakami i surówką

  • 40 min

Składniki:

  • na 4 kotlety:
    1 pierś podwójna z kurczaka
    4 plasterki sera żółtego
    1/4 sztuki papryki czerwonej
    2 ogórki konserwowe
    pęczek szczypiorku
    sól,pieprz czarny z młynka do smaku
    2 jajka
    4 łyżki mąki
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kolorowe mięsne zawijańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • faszerujemy 1. Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,dzielimy na porcje,rozbijamy delikatnie ręką lub tłuczkiem do mięsa,oprószyć solą i pieprzem do smaku z każdej strony. paprykę i ogórka pokroić na paseczki,szczypiorek umyć i posiekać nożem.

    Na rozbite i posolone płaty układać po plasterku sera ,na wierzch paski ogórka i papryki i posypać grubo szczypiorkiem zawinąć roladki i panierować kolejno w mące ,rozmąconym jajku i bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać z bukietem surówek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Papryka Sery Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować