Kolorowa z kaszą kuskus

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką ekonomii. Szykowanie różnych pyszności traktuję jako odskocznię od obowiązków.

Składniki:

  • ● 22,5 dag kaszy kuskus
    ● 1 pomidor
    ● 1 ogórek świeży
    ● 1 ogórek kiszony
    ● 1 czerwona papryka
    ● kilka zielonych oliwek bez pestek
    ● 1 cebula
    ● gotowy sos sałatkowy w torebce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kolorowa z kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę kuskus wsypujemy
    do dużej miski i zalewamy
    lekko osoloną wrzącą wodą
    tak, aby poziom wody znajdował
    się ok. 1-2 centymetrów
    nad powierzchnią kaszy.
    Odstawiamy, by kasza napęczniała (ok. 20 minut)
    i ostygła.
  • Kolorowa z kaszą kuskus 2. Paprykę, pomidora i świeżego
    ogórka myjemy i osuszamy.
    Z papryki usuwamy gniazdo
    nasienne, miąższ kroimy
    w krótkie paseczki. Pomidora
    kroimy w niewielkie cząstki,
    kiszonego i świeżego ogórka
    w cienkie półplasterki. Obraną
    cebulę kroimy w piórka. Oliwki
    przekrawamy na pół. Wszystkie
    warzywa mieszamy.
  • 3. Sos przygotowujemy według
    przepisu na opakowaniu.
    Polewamy nim warzywa, delikatnie
    mieszamy i odstawiamy
    na 15 minut. Kaszę rozkładamy
    na talerzach i przykrywamy
    grubą warstwą sałatki.

Porady

● Do sałatki możemy również dodać ugotowaną na półtwardo i pokrojoną na niewielkie kawałki zieloną fasolkę szparagową oraz pół pęczka drobno posiekanej dymki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus

Notka redakcyjna

PPK_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować