Kokosanki z kleiku ryżowego(bez glutenowe)

4.94 (192 ocen)

Mięciutkie w środku,chrupiące na zewnątrz delikatne w smaku.Przepis znaleziony dawno temu w zeszycie z przepisami mamy.

Składniki:

  • 1 paczka kleiku ryżowego
    3 jaja
    1 kostka masła
    1 łyżeczka proszku
    1/2 szkl cukru
    cukier waniliowy
    8-9 łyżek kokosu(wiórki)
Wystaw ocenę:

4.94 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosanki z kleiku ryżowego(bez glutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0sl8u8d 1. Wszystkie składniki zagniatamy.Z gotowego ciasta odrywamy kawałki i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego .Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (ja piekłam na blaszce z powłoką nieprzywieralną)
  • image-20di0n9 2. Piec na zloty kolor ok 20 min w 180 st C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować