Klopsiki w occie z kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku zagotować wodę z zielem, liściem laurowym, kolendrą i ziarnami pieprzu. Gdy się zagotuje dodać sól i cukier, wymieszać i wlać ocet.
Cebule pokroić w piórka i przesmażyć na patelni na oleju.
Następnie włożyć cebulę do zalewy . Gotować 2-3 minuty i odstawić do przestudzenia .
Mięso zmielić , dodać rozdrobniony czosnek, posiekaną w kosteczkę cebulę, doprawić do smaku. Wbić jajka , dodać bułkę tartą i dobrze wymieszać.
Zwilżonymi wodą dłońmi formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i lekko obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanym na dużej patelni oleju, przewracając je tak, by klopsiki równomiernie się zarumieniły ze wszystkich stron.
Do garnka lub słoika włożyć klopsiki i zalać je zalewą wraz z cebulą i przyprawami.
naczynie z klopsikami przykryć i umieścić w lodówce na 48 godzin.
Komentarze