Klasyczne brownie

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tutaj nie trzeba martwić się zakalcem, bo on i tak będzie! To jest właśnie Brownie- obłędnie czekoladowe, zakalcowate ciasto, znane na całym świecie.

Składniki:

  • 190 g masła
    200 g ciemnej, gorzkiej czekolady
    3 duże jajka
    250 g cukru
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    100 g mąki pszennej
    40 g kakao
    60 g białej czekolady
    60 g mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery Pieczeń

Klasyczne brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Białą i mleczną czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, połączyć z mąką i kakao. Masło i czekoladę umieścić w misce, roztopić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Jajka wraz z cukrem i ekstraktem ubić do puszystości. Wlać ostudzoną mieszankę czekoladową, zmiksować. Wsypać wymieszane suche składniki, wymieszać. Powstałą masę przelać do kwadratowej blaszki o wymiarach 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170 st.C przez około 20 minut. Upieczone Brownie wyjąć z piekarnika i przestudzić. Smacznego!

Porady

Przepis na formę 20x20 cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować