Kieszonki drobiowe z koperkiem i masłem

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

Pyszne i soczyste mięso.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 pojedyńcze piersi kurczaka
    łyżka masła
    pęczek koperku
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    jajko
    olej do smażenia
    3 wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki drobiowe z koperkiem i masłem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W filetach zrobić wzdłuż nacięcie czyli kieszonkę.
  • 2. Koperek posiekać i wymieszać z masłem, tak przygotowaną masą napełnić kieszonki.
  • 3. Miejsa nacięcia kieszonek spiąć wykałaczkami.
  • 4. Obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć dość długo na mocnym a potem na wolnym ogniu często obracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Koper Kurczak Masło Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować