Kieszonki drobiowe z kurkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Obiad z kawałkiem mięsa to podstawa w moim domu. Drób jest najczęstszym z mięs, ale staram się urozmaicać nadzienie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety drobiowe,
    400 gramów grzybów kurki,
    cebula,
    1 łyżka masła,
    sól,
    pieprz,
    papryka ostra,
    bułka tarta paprykowa,(można użyć zwykłej)
    mąka,
    2 jajka,

    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kieszonki drobiowe z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurki 1. Grzyby oczyścić,umyć i pokroić na mniejsze kawałki jeśli są duże.
    Na patelni rozgrzać masło,Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę i zeszklić około minuty na maśle. Po minucie dodaj grzyby.
    Kurki smażymy do czasu całkowitego odparowania wody. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem pod koniec smażenia. Studzimy.
  • filet 2. Filety przecinamy na plastry. Mięso delikatnie rozbijamy i przyprawiamy. Na mięso kładziemy porcję przesmażonych kurek.
  • filet 3. Fileta składamy delikatnie i równo na pół. Wkładamy naszą kieszonkę do woreczka foliowego i dookoła dociskamy tłuczkiem.
  • filet 4. Taką kieszonkę panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Ja używam bułki tartej paprykowej,która nadaje przyjemnego koloru. (Do kupienia w Tesco)
  • kieszonki 5. Smażymy z obu stron na oleju .Smażę je zawsze na najmniejszym palniku,aby sobie spokojnie i miarowo nabierały temperatury i lekko opiekły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Grzyby Kurki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować