Kieszonki drobiowe z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby oczyścić,umyć i pokroić na mniejsze kawałki jeśli są duże.
Na patelni rozgrzać masło,Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę i zeszklić około minuty na maśle. Po minucie dodaj grzyby.
Kurki smażymy do czasu całkowitego odparowania wody. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem pod koniec smażenia. Studzimy.
2.Filety przecinamy na plastry. Mięso delikatnie rozbijamy i przyprawiamy. Na mięso kładziemy porcję przesmażonych kurek.
3.Fileta składamy delikatnie i równo na pół. Wkładamy naszą kieszonkę do woreczka foliowego i dookoła dociskamy tłuczkiem.
4.Taką kieszonkę panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Ja używam bułki tartej paprykowej,która nadaje przyjemnego koloru. (Do kupienia w Tesco)
5.Smażymy z obu stron na oleju .Smażę je zawsze na najmniejszym palniku,aby sobie spokojnie i miarowo nabierały temperatury i lekko opiekły.
Komentarze