Kaszanka z pieczarkami

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja córka wcześniej nie jadała kaszanki, ale gdy tylko spróbowała tej z pieczarkami i papryką, od razu poprosiła o dokładkę.

Składniki:

  • 50 dag kaszanki
    2-3 duże pieczarki
    1-2 papryki w dowolnym kolorze
    2 duże cebule
    2-3 łyżki oleju
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Kaszanka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy i smażymy na oleju. Dodajemy drobno pokrojone cebule i dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa zmiękną,
    zdejmujemy pokrywkę i podsmażamy, dodając pokrojoną w drobną kostkę paprykę.
  • 2. Warzywa przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Chwilę smażymy. Dodajemy pokrojoną kaszankę i krótko smażymy, mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować