• KARKÓWKA W KETCHUPIE

    Dodane przez: Karola27

  • PRZEPYSZNA, MIĘKKA I SOCZYSTA MOŻE BYĆ PODANA ZARÓWNO Z RYŻEM, ZIEMNIAKAMI, A TAKŻE KASZĄ KUS KUS. POLECAM!

  • KARKÓWKA W KETCHUPIE

    Składniki

    - 1 kg karkówki b/k
    - 3 duże cebule
    - ketchup pikantny
    - sól, pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    1. Karkówkę pokroić w plastry o grubości ok.1,5 cm, z obu stron posolić i popieprzyć do smaku. 2. Cebulę pokroić na średniej grubości plasterki. 3. Następnie w naczyniu żaroodpornym warstwami kładziemy cebulę, karkówkę, ketchup, cebula, karkówka, ketchup, itd. 4. Zamknięte naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 1,5 h. Karkówka jest bardzo mięciutka i soczysta.

  • Rady

    ABY KARKÓWKA BYŁA SMACZNIEJSZA MOŻEMY JĄ POKROIĆ I PRZEŁOŻYĆ CEBULĄ DZIEŃ WCZEŚNIEJ.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, moj_niedzielny_obiad, kuchnia polska na każdą porę roku
  • 1 komentarz

    • Gość
      2014-02-08T16:59:04+01:00 madziabuziak (gość) IP: 176.96.*.*
      przepis na prawde super. Zachwyci każdego a zwłaszcza gości. U mnie po prostu nie mogli się najeść tak sie zajadali. Karkówka jest mięciutka i soczysta.

Dodane przez: Karola27

Karola27 1

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-05-12T16:44:45+02:00

4606 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem