Karkówka w ketchupie z żurawiną

4.47 (187 ocen)

Soczysta karkówka pieczona w wyśmienitym słodko-ostrym , ketchupowym sosie z cebulą i suszoną żurawiną .

Składniki:

  • 1 kg.karkówki wieprzowej
    sól , pieprz
    2 cebule
    500 ml pikantnego ketchupu
    150 g. suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

4.47 (187 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Karkówka w ketchupie z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy , osuszamy ne ręczniku papierowym.
    Kroimy w 1 cm. plastry , oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
    Cebule obieramy , kroimy w piórka.
  • 2. Dno naczynia żaroodpornego polewamy ketchupem , układamy cebulę , żurawinę oraz plastry mięsa.
    Warstwy powtarzamy do wykończenia składników.
    Ostatnią warstwę ma stanowić ketchup z cebulą i żurawiną.
    Pieczemy pod przykryciem 1 h w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszona żurawina Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować