Karkówka pod cebulowo - musztardową kołderką

5 (182 ocen)

Karkówka inaczej. Proste danie - łatwe wykonanie ;)

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    1 słoiczek musztardy miodowej (185g) - u mnie Kamis
    2 duże cebule cukrowe (ok. 40 dag)
    sól
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Karkówka pod cebulowo - musztardową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę rozbijamy, lekko solimy i smarujemy musztardą z obu stron. Odstawiamy do lodówki pod przykryciem na 2-3 godziny.
  • 2. Cebule kroimy w kostkę i mieszamy z pozostałą musztardą.
  • 3. Karkówkę układamy w brytfannie pojedynczą warstwą. Na niej rozkładamy cebulę z musztardą.
  • 4. Pieczemy w temperaturze 170 stopni 30 minut pod przykryciem, a następnie 15 minut bez przykrycia. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

Porady

Cebulę cukrową można zastąpić zwykłą cebulą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować